Read Vriendschap by Marcus Tullius Cicero Free Online


Ebook Vriendschap by Marcus Tullius Cicero read! Book Title: Vriendschap
The author of the book: Marcus Tullius Cicero
Date of issue: 2012
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 831 KB
Edition: Athenaeum - Polak & Van Gennep

Read full description of the books Vriendschap:

In nood leert men zijn vrienden kennen, luidt het spreekwoord. De grote Romein Marcus Tullius Cicero kon daarover meepraten: in de nadagen van de Romeinse republiek in de eerste eeuw voor Christus raakte hij in de problemen doordat hij met zowel Caesar als Pompeius bevriend was. Beide heren, ooit goede vrienden, kwamen op voet van (burger)oorlog met elkaar te staan, en Cicero moest kiezen. Na lang aarzelen koos hij verkeerd: Pompeius trok aan het kortste eind en Caesar liet Cicero vervolgens een toontje lager zingen.
Cicero trok zich terug uit de actieve politiek en schreef een flink aantal filosofische werken. Een van de charmantste daarvan gaat over het onderwerp vriendschap en krijgt nu een nieuwe Nederlandse vertaling, verzorgd door de classicus en filosoof Rogier van der Wal. Cicero’s tekst verdient dat, want als stilist kent hij zijn gelijke niet, en wat hij over vriendschap te melden heeft is boeiend en actueel. Zelfs ontvrienden blijkt geen nieuw fenomeen!

Read Ebooks by Marcus Tullius CiceroRead information about the author

Ebook Vriendschap read Online! Marcus Tullius Cicero, Roman philosopher, statesman, lawyer, political theorist, and Roman constitutionalist. Cicero is widely considered one of Rome's greatest orators and prose stylists.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Vriendschap
Read EBOOK Vriendschap by Marcus Tullius Cicero Online free

Download PDF: vriendschap.pdf Vriendschap PDF