Read Patru femei, patru povesti (Romanian edition) by Aurora Liiceanu Free Online


Ebook Patru femei, patru povesti (Romanian edition) by Aurora Liiceanu read! Book Title: Patru femei, patru povesti (Romanian edition)
The author of the book: Aurora Liiceanu
Date of issue: September 25th 2011
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 650 KB
Edition: Editura Polirom

Read full description of the books Patru femei, patru povesti (Romanian edition):

Volumul reuneste biografiile unor femei exemplare, a caror existenta a fost legata de arta si care si-au uimit contemporanii prin originalitate: Coco Chanel (1883-1971), cunoscuta creatoare care a revolutionat lumea modei, Elisaveta Bagreana (1893-1991), poeta laureata a Premiului Nobel, Cecilia Cutescu-Storck (1879-1969), pictorita, prima femeie profesor intr-o academie nationala de arte din Europa, si Lee Miller (1907-1977), celebrul fotomodel devenit fotograf de razboi. O frantuzoaica, o bulgaroaica, o romanca si o americana ale caror povesti de viata fascineaza si astazi.

Din cuprins: Coco: viata ca legenda, legenda ca viata * Barbati din viata lui Coco Chanel * Liza si fetele bine-crescute. Ce femei admira Liza * Imaginarul masculin al Lizei. Figuri de barbati * Cecilia: un "impreuna" bine gindit * Contradictiile Ceciliei: patima exprimarii si limitele ei * Lee: aventura, o a patra dimensiune * "Eu nu sint Cenusareasa. Nu-mi pot forta piciorul in pantoful de clestar"Read Ebooks by Aurora LiiceanuRead information about the author

Ebook Patru femei, patru povesti (Romanian edition) read Online! Aurora Liiceanu este o specialistă română în psihologie, autoare a unor lucrări în acest domeniu.A lucrat în cercetare și a predat psihologie la diferite universități din București, dar și la UQAM (Canada) sau EHESS (Franța). În prezent, este cercetător senior la Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” din cadrul Academiei Române.

A fost căsătorită cu scriitorul Gabriel Liiceanu.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Patru femei, patru povesti (Romanian edition)
Read EBOOK Patru femei, patru povesti (Romanian edition) by Aurora Liiceanu Online free

Download PDF: patru-femei-patru-povesti-romanian-edition.pdf Patru femei, patru povesti (Romanian edition) PDF